Ledigheden steg i december

29-01-2009

Danmarks Statistik har i dag offentliggjort ledighedstal for december.

Den sæsonkorrigerede ledighed er steget med 5.900 personer fra november til december til et niveau på 57.900 personer, svarende til 2,1 pct. af arbejdsstyrken. Set i forhold til samme måned året før er den registrerede ledighed (sæsonkorr.) faldet med 1.100 personer, og i forhold til det seneste toppunkt i december 2003 er ledigheden i december 111.800 personer lavere.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:'

De nye ledighedstal bekræfter, at finanskrisen har ændret betingelserne for dansk økonomi. Vi må imødese en periode, hvor de økonomiske lyspunkter er forholdsvis få, og hvor flere danskere vil kunne mærke eftervirkningerne af finanskrisen meget direkte. 

Netop i disse timer arbejder vi på en aftale om fremtidige trafikinvesteringer for mere end 90 mia. kr. I den sammenhæng, og i lyset af dagens ledighedstal, er det aktuelt at se på, om elementer i infrastrukturplanen med fordel kan fremrykkes med henblik på at afhjælpe den øjeblikkelige konjunktursituation.

Derudover har vi allerede taget en række beslutninger, som holder hånden under økonomien. For det første har vi lige gennemført en ny kreditpakke, der skal bidrage til, at sunde virksomheder kan få tilført kapital. For det andet stiger danskernes købekraft i år, fordi skatten er sat væsentligt ned, og fordi renter, råvare- og oliepriser er faldet. For det tredje stiger de offentlige udgifter meget i år.