Ledighedstal marts 2010

29-04-2010

Den registrerede ledighed faldt med 500 personer fra februar til marts. Samtidig er ledigheden i februar blevet opjusteret med 1.600 personer, og ledigheden i marts udgør dermed 116.800 personer svarende til 4,2 pct. af arbejdsstyrken. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ledigheden har ligget på omtrent samme niveau siden november sidste år efter at være steget med i gennemsnit 5.000 personer om måneden i den forudgående del af 2009.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen udtaler:

Det ser ud til, at det lysner for dansk økonomi. Ledigheden har været nogenlunde uændret siden november sidste år, og det er et positivt signal om bedre tider. Vi er ikke fri af de udfordringer, som den globale krise har ført med sig, men det ser heldigvis ud til, at ledigheden ikke stiger så meget, som vi havde frygtet.  

Den markante finanspolitiske indsats virker med stigende styrke i år. Vi har støttet det private forbrug i en periode, øget de offentlige investeringer og sikret banker og erhvervsliv arbejdsro. De gode resultater viser sig nu. Derfor er det tid til næste skridt mod en holdbar økonomi. Det betyder, at vi skal have styr på de store underskud, bl.a. ved at holde de samlede offentlige udgifter i ro frem mod 2013.