Nyt nummer af Incitament på gaden

16-06-2010

Så er det seneste nummer af Økonomistyrelsens magasin Incitament på gaden.

Denne gang er hovedtemaet projektorganisering, hvor artiklerne spreder sig over emner som ressourcestyring af store projekter, bedre styring af statslige it-projekter, en historie om, hvor idéerne kommer fra – og én om det kreative rums betydning for idégenerering og projektorganisering.

Innovationsstafetten, som Økonomistyrelsens direktør, Charlotte Münter, har sat i gang, afsluttes. Én af eksperterne på innovation i det offentlige, nemlig leder af MindLab Christian Basons, hovedbudskab er, at mellemledere er den største barriere - og dermed den største bærer - af innovationskulturen i organisationen.

Bladet følger også sektionschef fra Patent- og Varemærkestyrelsen Lone Frosch, der tager den fleksible uddannelse i offentlig ledelse. Denne gang handler artiklen om, hvordan hun bruger netværket på uddannelsen til selv at blive en bedre leder.

I en implementeringsserie ser vi på, hvordan SKAT har inddraget kunderne i deres indsatsstrategi, mens chefkonsulent Andreas Wester Hansen fra departementet anmelder professor Julian Birkenshaws bog ”Reinventing Management”.

Direktør Lone Strøm giver en status på Statens It og hendes vicedirektør, Kristian Buhl Hansen, er nummerets Karrierespring og fortæller om motivationen for skiftet fra kommune til stat.

Incitament indeholder også artikler om intern budgettering, effektmåling og e-Rekruttering.