Første udgave af Nordic Economic Policy Review (NEPR) udkommet

24-11-2010

Det første nummer af det nye tidsskrift Nordic Economic Policy Review (NEPR) er netop udkommet. Temaet er ”Fiscal Consequences of the Crisis”, og indeholder bidrag fra en række prominente forskere.

Artikler fra tidsskriftet blev præsenteret for de nordiske finansministre på et møde i København i marts 2010. Umiddelbart efter ministerrådsmødet arrangerede Finansministeriet en konference, hvor samtlige artikler i tidsskriftet blev præsenteret for en bred skare, herunder bl.a. presse, studerende og fagfolk.

Tidsskriftet indeholder fx artikler om “Fiscal sustainability in the wake of the financial crisis”, “Fiscal costs of financial support” og “The Swedish fiscal policy framework” med artikelbidrag fra bl.a. Professor Torben M. Andersen tidligere formand for Velfærdskommissionen.

Se tidsskriftet Nordic Economic Policy Review  

Tidsskriftet Nordic Economic Policy Review (NEPR), som delvist er finansieret af Nordisk Ministerråd, er igangsat med det formål at producere økonomisk forskning med politisk relevans samt at formidle diskussionen om aktuel økonomisk politik til en bred skare.

Det næste nummer af NEPR, som omhandler de arbejdsmarkedspolitiske konsekvenser af krisen, ventes at udkomme primo 2011, og indeholder bl.a. et bidrag af nobelprisvinderen Christopher Pissarides som er professor på den anerkendte London School of Economics (LSE).