En dårlig dag for de kriminelle

22-05-2011

Presset på tyvebander og bande- og rockermiljøet intensiveres, efter regeringen i dag har indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om en styrket indsats mod kriminelle bander og organiseret indbrudskriminalitet.

Med aftalen bliver det sværere at være en del af bande- og rockermiljøet. Politiet tilføres årligt 90 mio. kroner ekstra til at slå ned på den organiserede kriminalitet, der sker i bande- og rockermiljøet.

Politiet får derudover årligt 30 mio. kroner ekstra til at bekæmpe den organiserede indbrudskriminalitet rundt om i landet. Til brug for denne indsats får politiet endvidere 20 mio. kroner til indkøb af mobilt overvågningsudstyr. Derudover fordobles straffen for hjemmerøverier til 5 år.

Claus Hjort Frederiksen glæder sig over, at aftalen skaber tryghed for danskerne.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen siger:

Det er en dårlig dag for alle med et rocker-rygmærke på vesten eller et koben i tasken. Vi vil ikke finde os i, at kriminelle tyvebander turnerer rundt i vores villakvarterer i varevogne, eller rockere og bander, der gør gaderne utrygge. Danmark bliver nu mere trygt – for alle, der befinder sig på den rigtige side af loven

Læs faktaark om Tryghedspakke

Læs aftaletekst til Tryghedspakke