Investeringsvindue skaffer job og ny vækst

04-06-2012

Fra 30. maj i år og frem til udgangen af 2013 kan danske virksomheder investere i ny driftteknologi, apparatur og maskiner og få en præmie for det. Det sker ved at øge afskrivningsgrundlaget med 15 procent, således at hver gang virksomheder investerer for 1 krone kan de afskrive 1,15 kroner.

Aftalen forventes at øge og fremrykke investeringer for 15-20 milliarder kroner i 2012 og 2013 og øger beskæftigelsen i det danske samfund med 1.000 job i år og 6.500 næste år. 

Det er konsekvensen af en aftale mellem Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og De Konservative.

Finansminister Bjarne Corydon kalder investeringsvinduet for et markant skridt mod ny vækst i Danmark i kølvandet på krisen.

Vinduet betyder, at det nu og her bedre kan betale sig for virksomheder at investere i nye maskiner og produktionsapparat. Det sætter gang i væksten, forbedrer produktiviteten og gør virksomhederne mere konkurrencedygtige. Bundlinjen er job til ledige danskere og ny vækst i samfundet. Jeg er meget tilfreds med, at det hurtigt er lykkedes regeringen at samle et flertal for denne direkte indsprøjtning i dansk erhvervsliv. 

Læs aftale om at øge og fremrykke erhvervsinvesteringer