Martin Præstegaard ny departementschef i Finansministeriet

23-06-2014

Finansministeriet har ansat Martin Præstegaard som ny departementschef. Han kommer fra en stilling i Danmarks Radio som direktør for DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion. Han afløser David Hellemann, som fratræder sin stilling til august 2014.

Finansminister Bjarne Corydon siger om ansættelsen:

Martin Præstegaard har den helt rigtige kombination af faglig indsigt, ledelseserfaring og det personlige drive, som skal til, for at varetage jobbet. Han kender centraladministrationen og i særdeleshed Finansministeriet indefra. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med ham.  

Martin Præstegaard er 38 år og uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. I perioden 2002-2010 arbejdede han i Finansministeriet i en række forskellige funktioner, blandt andet i en periode som ministersekretær og senest som kontorchef.

Martin Præstegaard, der tiltræder jobbet til august, siger om ansættelsen:

Jobbet som departementschef i Finansministeriet er uden tvivl et af de mest spændende og udfordrende job, jeg kan forestille mig. Finansministeriet er et omdrejningspunkt for hele centraladministrationen og det er en ære at skulle stå i spidsen for Danmarks dygtigste embedsmænd.