Fremlæggelse af bud på DONG Energy

27-08-2015

Finansudvalgets medlemmer har i dag haft mulighed for at se de bud, der blev modtaget i forbindelse med kapitaludvidelsen i DONG Energy.

Materialet indeholder ud over buddene også den endelige købsaftale med konsortiet bestående af Goldman Sachs, ATP og PFA. Derudover er der vedlagt et brev fra ATP, der afviser spekulationerne om, at ATP efter afslutningen af budprocessen skulle være kommet med et nyt og bedre bud.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen udtaler:

Nu har vi imødekommet Finansudvalgets ønske om åbenhed i forhold til de bud, der blev givet på aktierne i DONG. Og jeg regner med, at det nu står helt klart for udvalgets medlemmer, at det var det bedste bud, der blev valgt.

Spekulationer om, hvorvidt der kom et nyt og bedre bud fra ATP, er nu også manet i jorden. Jeg har modtaget et brev fra ATP’s direktør Carsten Stendevad, hvor han afviser, at det skulle være tilfældet. Dette har jeg også lagt frem for udvalgets medlemmer.

Nu skal vi til at se fremad. Jeg er ikke i tvivl om, at FIU-medlemmerne efter i dag vil være enige med mig i, at det var det bedste bud, der blev valgt. Derfor er det nu tid til at se frem mod den børsnotering, som DONG jo står overfor, og som vi skal diskutere med forligsparterne her i efteråret.

Materialet vil også være tilgængeligt for Finansudvalget i morgen fredag fra 9-11. Derudover vil finansministeren efterfølgende besvare eventuelle spørgsmål fra Finansudvalget skriftligt.