Vicedirektør Barbara Bertelsen indstilles som ny departementschef i Justitsministeriet

05-02-2015

41-årige Barbara Bertelsen indstilles som ny departementschef i Justitsministeriet. Hun kommer fra et job som vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen i Finansministeriet.

Finansministeriets departementschef, Martin Præstegaard, siger om indstillingen af Barbara Bertelsen:

Jeg er sikker på, at regeringen har truffet det helt rigtige valg. Barbara Bertelsen har i sin tid i Finansministeriet i den grad bevist, at hun har kvalifikationerne til at løfte et så vigtigt job i centraladministrationen.

Barbara Bertelsen er uddannet jurist og har i Moderniseringsstyrelsen haft ansvar for styrelsens såkaldte arbejdsgiversølje, herunder statens overenskomstforhandlinger og arbejdet med HR, ledelse og jura.

Barbara Bertelsen er en meget dygtig leder. Fagligt er hun utroligt kompetent og inde i sit stof. Samtidig er hun en erfaren personaleleder. Hun har et smittende engagement og et stort overblik, siger Martin Præstegaard.

Barbara Bertelsen forventes at påbegynde sit arbejde i Justitsministeriet inden for få dage. Hendes ansvarsområde i Moderniseringsstyrelsen lægges i første omgang ind under styrelsesdirektør Niels Gotfredsen, der således vil håndtere den afsluttende del af de fremskredne overenskomstforhandlinger for statens ansatte.

For yderligere oplysninger henvises til Justitsministeriet.