Finansministeren deltager i IMF-årsmøde i Washington

04-10-2016

Finansministeren skal repræsentere de nordisk-baltiske lande ved en række møder i den Internationale Valutafonds (IMF) rådgivende ministerkomité, IMFC.

Møderne finder sted i forbindelse med IMF’s og Verdensbankens årsmøder i Washington 7.-9. oktober 2016.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen siger:

Jeg ser frem til at deltage i IMF-årsmødet. Danmark er afhængig af den globale økonomi, og vi deler en række udfordringer med de fleste andre lande, som kræver troværdig og ansvarlig national politik.

Møderne skal sætte de overordnede strategiske retningslinjer for IMF's arbejde. 

Drøftelserne i IMFC ventes blandt andet at fokusere på IMF-landenes produktivitets- og vækstudfordringer og de aktuelle risici for verdensøkonomien. 

Et andet tema vil være de aktuelle udfordringer med at sikre bred opbakning til en åben, samarbejdende og frihandelsorienteret verdensøkonomi.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen udtaler:

Der er alle vegne behov for reformer, der øger vækst, beskæftigelse og produktivitet og som styrker holdbarheden af de offentlige finanser. Det er også udfordringer, Danmark står over for. Det er derfor, regeringen netop har fremlagt en solid Helhedsplan. I en tid, hvor der sættes spørgsmålstegn ved forpligtende internationalt samarbejde og frihandel, er det vigtigere end nogensinde, at vi skaber væksten selv.

Fakta

IMFC repræsenterer alle 189 IMF-medlemslande. De fleste er samlet i en række valgkredse, bortset fra de største lande som fx USA, Kina, Japan, Tyskland, Storbritannien og Frankrig, der hver har deres egen stol.
 
Udover Danmark omfatter den nordisk-baltiske valgkreds i IMF Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Litauen. Posten som IMFC-medlem roterer mellem de otte lande. Finansministeren er valgkredsens IMFC-medlem ved dette årsmøde og ved forårsmødet 2017.