Ny plan for flytning af statslige arbejdspladser præsenteres i 2018

13-12-2017

Regeringen vil i januar 2018 fremlægge sin plan for 2. runde af flytninger af statslige arbejdspladser.

Regeringen er i fuld gang med at flytte statslige arbejdspladser i historisk omfang. 3.900 statslige arbejdspladser er i disse år ved at blive flyttet fra hovedstadsområdet og ind i resten af landet. Og inden længe vil endnu flere arbejdspladser være på vej fra København og omegn til den øvrige del af Danmark.

Regeringen har nemlig varslet, at der skal iværksættes en ny runde flytninger som opfølgning på den 1. runde, der blev sat i gang i oktober 2015 med planen "Bedre balance".  
  
Det var forventningen, at planen for 2. runde af flytninger ville blive lagt frem i løbet af december. Men innovationsminister Sophie Løhde, der står i spidsen for den nye runde af flytninger, fortæller nu, at planen forventes at blive offentliggjort først i det nye år: 

Vi har sigtet efter, at planen skulle præsenteres i december, men vi må konstatere, at der stadig udestår det sidste arbejde med udspillet. Derfor bliver det nu i januar, at vi sætter navne på de statslige arbejdspladser, der skal flytte ind i landet som led i 2. runde af flytninger, siger Sophie Løhde og fortsætter:
  
Vi skylder naturligvis alle medarbejdere, der måtte blive berørt af næste flytterunde at være godt forberedt, så det kan blive en så god proces som mulig. For mig er det derfor også vigtigere, at vi får en ordentlig proces, end at vi haster ting igennem kort før jul. Det er mest ordentligt over for medarbejderne og deres familier.