Sættemøde om krav til ny overenskomst i Finansministeriet

19-12-2017

Innovationsminister Sophie Løhde og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) har i dag på et sættemøde i Finansministeriet fremlagt arbejdsgivernes og lønmodtagernes respektive krav til forhandlingerne om en ny overenskomst for medarbejderne i staten.

Staten og de faglige organisationer skal i 2018 forhandle en ny overenskomst på plads for de omkring 184.000 medarbejdere, der er ansat på statslige arbejdspladser rundt om i landet.

 Forud for forhandlingerne har Finansministeriet og de faglige organisationer på det statslige område fredag den 15. december udvekslet krav.
 
Og i dag mødtes innovationsminister Sophie Løhde, der er chefforhandler på det statslige område, med repræsentanter for CFU til et sættemøde i Finansministeriet, hvor parterne fremlagde deres respektive krav. 

Vi har i dag haft et udmærket møde, hvor vi fik lejlighed til at lytte til hinanden og sætte et par ord på de hovedkrav, vi har på hver vores side af forhandlingsbordet, siger Sophie Løhde og fortsætter: 

Det er nok ingen overraskelse, at mange af vores krav trækker i hver sin retning. Men nu er vi så småt i gang efter dagens sættemøde, og jeg ser frem til, at vi kan komme i gang med forhandlingerne i det nye år, så vi forhåbentlig kan lande en ny overenskomst, som både arbejdsgivere og lønmodtagere kan se sig selv i. 

Ministeren har onsdag den 20. december sættemøde med Akademikerne.
 
Den nuværende overenskomstaftale udløber ved udgangen af marts 2018.

Læs om statens overenskomstkrav til CFU

Læs om statens overenskomstkrav til Akademikerne