Minister halvvejs rundt til alle landets kommuner

10-10-2017

Innovationsminister Sophie Løhde har besøgt 49 ud af landets 98 kommuner som led i arbejdet med regeringens Sammenhængsreform, der skal gøre den offentlige sektor bedre og mere sammenhængende.

Innovationsminister Sophie Løhde har besøgt 49 kommuner

Nyborg og Svendborg Kommuner får i dag besøg af innovationsminister Sophie Løhde, der siden foråret har været rundt i hele Danmark for at samle input til regeringens Sammenhængsreform og indhente forslag til, hvordan man kan løfte kvaliteten i velfærden og rydde ud i bureaukratiet i den offentlige sektor.

Med besøgene i de to fynske kommuner er ministeren nu halvvejs i sin planlagte tur rundt til alle landets 98 kommuner. Og besøgene har ifølge Sophie Løhde foreløbig været rigtige gode:

Jeg er meget imponeret over det engagement og den energi, som kommunerne har investeret i besøgene. Det har virkelig været en fornøjelse at komme rundt og hilse på blandt andre medarbejdere, kommunalpolitikere, borgere og borgmestre. Og jeg ser meget frem til besøgene i de kommuner, som jeg endnu ikke har været forbi, siger innovationsministeren.

Undervejs har ministeren bl.a. besøgt dagsinstitutioner, sundhedscentre, skoler, døgninstitutioner, jobcentre og plejehjem, hvor hun har mødt medarbejdere, der har fortalt om deres successer og udfordringer i jobbet. Og besøgene har givet masser af inspiration:

Det har været inspirerende at se eksempler på noget af det, der fungerer rigtig godt rundt omkring, og som man gerne vil udbrede til andre kommuner. Men det er bestemt også brugbart, når eksempelvis medarbejdere peger på konkrete regler og krav, der står i vejen for, at de kan udføre et godt stykke arbejde til gavn for borgerne. For det er jo det, de alle sammen gerne vil, siger Sophie Løhde og fortsætter: 

Derfor håber jeg også, at jeg på de kommende besøg både vil blive præsenteret for ting, der virker, og samtidig også nogle af alle de ting, der er en barriere i det daglige.