Ny direktør i Digitaliseringsstyrelsen

04-09-2017

Rikke Hougaard Zeberg er ansat som direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Rikke Hougaard Zeberg har været konstitueret direktør i Digitaliseringsstyrelsen siden juni, hvor Lars Frelle-Petersen stoppede som direktør. Rikke har været vicedirektør i styrelsen siden 2012. 

Finansministeriets departementschef, Martin Præstegaard, siger om ansættelsen: 

Det glæder mig meget, at Rikke har sagt ja til fortsat at være en del af mit hold i Finansministeriet, nu som direktør for Digitaliseringsstyrelsen. Med sin solide erfaring og sit store kendskab til området er Rikke den helt rette til at fortsætte det vigtige arbejde med at effektivisere og digitalisere det offentlige Danmark. Rikke overtager en sund organisation, men der er ingen tvivl om, at der også er masser af skær i farvandet og nye udfordringer, som jeg er sikker på, at Rikke er den rette til at håndtere.

Med i rygsækken har den nye direktør også erfaring som bl.a. underdirektør i DR Nyheder, kontorchef i Finansministeriet og mange år i Erhvervsministeriets koncern. Den røde tråd igennem hendes karriere har været tværoffentlige emner som styring, effektivisering, afbureaukratisering og digitalisering. 

Rikke Hougaard Zeberg udtaler:

Jeg er meget glad for at have fået jobbet, og jeg glæder mig rigtigt meget til de mange spændende opgaver, der venter. Jeg har været med, næsten siden styrelsen blev skabt, og ved derfor, at jeg nu skal til at bygge videre på noget solidt og velfungerende. Der venter mange store udfordringer, men jeg kender sagerne og styrelsens mange dygtige og engagerede medarbejdere, så jeg føler mig helt tryg ved, at vi sammen kan løfte opgaven.

Rikke Hougaard Zeberg kommer til at stå i spidsen for en styrelse med 240 medarbejdere, som på tværs af fagområder arbejder for at skabe et bedre og mere digitalt offentligt Danmark og for at opretholde Danmarks internationale førerposition. Styrelsens arbejde er et væsentligt bidrag til den nødvendige udvikling af den offentlige sektor og bygger på et forpligtende samarbejde mellem stat, regioner og kommuner.

Rikke Hougaard Zeberg er uddannet cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i Aarhus. Hun er 46 år og bor med sin mand og to børn i Værløse. Hun tiltræder stillingen med det samme. Hendes stilling som vicedirektør vil blive opslået snarest.