Ny programserie på DR om offentlige ledere med en mission

14-04-2010

Hvad skal man lægge vægt på, når man skal udnævne en ny overlæge, der kan skabe et effektivt sundhedsvæsen og en attraktiv arbejdsplads for sine medarbejdere? Og hvordan ændrer man kulturen i en svømmehal, så medarbejderne motiveres, og gæsterne får en god oplevelse?

Mission Ledelse er titlen på en ny programserie, der sætter fokus på offentlig ledelse. Programserien er produceret af Danmarks Radio i samarbejde med KL, Danske Regioner og staten. Når det offentlige fortsat skal levere god service i en tid, hvor pengene er små, kræver det kompetente ledere på alle niveauer. God ledelse har afgørende betydning for den service, borgerne modtager. Formålet med programmerne er at inspirere og motivere til udvikling af ledelse på de offentlige arbejdspladser i hele landet.

Målgruppen for TV-programmerne er ledere og medarbejdere – ikke mindst de medarbejdere, der har et ønske om at få et ledelsesmæssigt ansvar nu eller senere i deres arbejdsliv.

Afdelingschef i Finansministeriet Elisabeth Hvas udtaler i den forbindelse:

Programmerne viser konkrete eksempler på, hvor spændende det er at være leder i den offentlige sektor. De viser også helt forskellige ledere, der arbejder på helt forskellige måder, men med det samme mål om at skabe en velfungerende offentlig sektor med dygtige og motiverede medarbejdere. Offentlig ledelse er en særegen disciplin, men der er ikke én opskrift - som leder sætter du dit eget præg på opgaven.

Mission Ledelse lanceres den 19. april 2010 med en programserie, der viser eksempler på, hvordan det er lykkedes at udvikle og forbedre ledelsen på arbejdspladser i kommuner, regioner og staten. De fire første programmer sendes første gang mandag og onsdag i uge 16 og 17 (den 19., 21., 26. og 28. april) kl. 15.10 på DR2.