Vores ansættelsesproces

""

Vores rekrutteringsproces består af følgende trin:

1. Vi modtager din ansøgning

Du søger job hos os via vores online ansøgningsmodul. Når du har uploadet din ansøgning, vil du modtage en kvittering på, at din ansøgning er modtaget. Herefter gennemgår vi ansøgningerne og udvælger de kandidater, vi gerne vil indkalde til første samtale. Vi bestræber os på at foretage udvælgelsen så hurtigt som muligt, med henblik på at kunne give dig en hurtig tilbagemelding, hvis du skal til samtale. 

2. Test og første samtale

Første samtale starter med, at du får stillet en testopgave, der skal løses på en time. Testen indeholder typisk to mindre opgaver, der er repræsentative for de arbejdsopgaver, du kan møde i stillingen. Umiddelbart efter testen kommer du til samtale. Samtalen foregår typisk med kontorchefen og en erfaren medarbejder fra kontoret.

Formålet med samtalen er at få uddybet dine faglige og personlige kompetencer og få indsigt i din motivation for at søge jobbet. Der bliver lagt vægt på, at du kan relatere dine erfaringer og kompetencer til stillingen og kontorets øvrige arbejdsområder. Samtidig vil vi gerne fortælle dig om arbejdet i kontoret og Finansministeriet generelt, samt om de karrieremuligheder, vi kan tilbyde dig. Husk at du er meget velkommen til at stille spørgsmål. På baggrund af test og samtale bliver der foretaget en helhedsvurdering af din profil som afsæt for vurderingen af, om du skal videre i forløbet.

3. Anden samtale

Anden samtale afholdes af den relevante afdelingschef. Herudover deltager ofte en tillidsrepræsentant og en repræsentant fra HR. Typisk deltager kontorchefen også, men det kan variere. Formålet med samtalen er at vurdere dine kompetencer og profil i forhold til huset samlet set. Der spørges ind til dine kompetencer og tidligere erfaringer, samt dine forventninger og motivation for at arbejde i Finansministeriet. Herudover bliver der eventuelt spurgt ind til din testbesvarelse. Husk at du også her er velkommen til at stille spørgsmål. 

4. Jobtilbud

Hvis vi efter anden samtale vurderer, at du vil være den bedst egnede til at varetage stillingen, tilbyder vi dig jobbet hos os.