Departementschef David Hellemann forlader Finansministeriet

06-05-2014

Finansministeriets departementschef David Hellemann har meddelt finansminister Bjarne Corydon, at han ønsker at fratræde sin stilling. David Hellemann er blevet headhuntet til nye udfordringer i det private erhvervsliv.

Bjarne Corydon udtaler i forbindelse med opsigelsen:

David Hellemann har ydet en enestående indsats for Finansministeriet. Hans virke har sat sig markante og blivende spor i den danske centraladministration. Blandt hans vigtigste resultater må nævnes udviklingen og implementeringen af budgetloven, der har skabt et helt nyt og sikkert fundament under den økonomiske politik i Danmark. Hellemanns faglige styrke kombineret med hans store arbejdskapacitet og lynende begavelse har gjort ham til en uovertruffen rådgiver og sparringspartner. Jeg kan kun beklage hans opsigelse, men forstår, at han finder, tiden nu er inde til at dygtiggøre sig på nye områder. Jeg ønsker ham det bedste i hans fremtidige karriere.

David Hellemann har været departementschef i Finansministeriet siden oktober 2010. Han fortsætter i stillingen indtil august 2014, og han vil således stå i spidsen for Finansministeriets embedsmænd under de kommende forhandlinger om kommune- og regionsaftaler og regeringens vækstudspil.

David Hellemann har indgået en aftale med en stor privat virksomhed om at tiltræde i et job pr. 15. august 2014. Grundet interne organisatoriske forhold i virksomheden vil ansættelsen først blive offentliggjort til sommer.

David Hellemann udtaler:

Jeg har haft 15 fantastisk år i Finansministeriet. De sidste knap fire år som departementschef har været de mest spændende og intense i mit arbejdsliv. Men jeg har altid haft en ambition om på et tidspunkt også at prøve kræfter med det private erhvervsliv. Jeg er sikker på, at der er meget at vinde med en større grad af udveksling mellem den offentlige og den private sektor. Jeg vil gerne sige en særlig tak til Finansministeriets mange dygtige og engagerede medarbejdere og til de to finansministre - Claus Hjort Frederiksen og Bjarne Corydon - som jeg har haft den store ære og fornøjelse at arbejde tæt sammen med.

Der indledes nu en proces for at finde en afløser til stillingen som departementschef i Finansministeriet.

David Hellemann er 43 år. Han startede sin karriere som 25 årig fuldmægtig og senere special- og chefkonsulent i Finansministeriet. I 2001 blev han udnævnt til kontorchef og senere afdelingschef i ministeriet. I 2007 kom han til DR som økonomidirektør, inden han - efter en kort afstikker på 19 dage som partner i konsulentvirksomheden Mckinsey & Co. - i 2010 vendte tilbage til Finansministeriet; denne gang til jobbet som departementschef.