Kommende bestyrelsesformand for DONG Energy

11-03-2014

Thomas Thune Andersen har erklæret sig indstillet på at påtage sig hvervet som ny bestyrelsesformand for DONG Energy.

Thomas Thune Andersen har en mangeårig erfaring fra energisektoren og sidder i dag i bestyrelsen i en række internationale virksomheder, der beskæftiger sig med energi, logistik og distribution.

Thomas Thune Andersen er bl.a. formand for bestyrelsen for Lloyd’s Register Group, næstformand i VKR Holding A/S og eksternt medlem af bestyrelsen for Scottish & Southern Energy (SSE), der er et førende energiselskab, som producerer og distribuerer elektricitet og naturgas til kunder i Storbritannien og Irland. Selskabet har 20.000 ansatte.

Idet SSE bl.a. har et partnerskab med DONG Energy, skal Thomas Thune Andersen udtræde af sit hverv i SSE, før han kan vælges som formand for DONG Energy. Dette vil ske afslutningen af generalforsamlingen i SSE, der afholdes den 17. juli 2014, hvorefter Thomas Thune Andersen snarest muligt vil blive valgt som formand for bestyrelsen for DONG Energy på en ekstraordinær generalforsamling. 

Nomineringskomitéen i DONG Energy A/S har på den baggrund indstillet, at Benny D. Loft vælges til formand på den ordinære generalforsamling den 12. marts 2014 med henblik på at varetage hvervet de næste måneder. Nomineringskomitéen indstiller samtidigt, at Jørn Peter Jensen vælges som ny næstformand for DONG Energy A/S.

Finansminister Bjarne Corydon udtaler:

DONG Energy har brug for en formand, der har et indgående kendskab til energisektoren - både inden for vedvarende energi og olie/gas, bestyrelseserfaring på internationalt niveau, og styrken til at omsætte en meget ambitiøs strategi til virkelighed.

Alle disse egenskaber besidder Thomas Thune Andersen. Han har brugt det meste af sit liv på energisektoren i Danmark og udlandet, og har bl.a. været med til at udforme SSE’s strategi om at satse på vindenergi. Det er samme vej, DONG Energy går, og derfor er det helt rigtigt, at det er ham, der til sommer kommer til at stå i spidsen for selskabet– han er værd at vente på, siger finansminister Bjarne Corydon.
   

Thomas Thune Andersen udtaler:

Det er et privilegium at få muligheden for at blive en del af det store DONG Energy team med sine mere end 6.000 dygtige medarbejdere og en ambitiøs lokal og international strategi, som det bliver vores spændende fælles opgave at føre ud i livet. Fra mine mange forskellige opgaver i energisektoren oplever jeg, at DONG Energy nyder respekt og er en væsentlig faktor i industrien, og jeg glæder mig til at tage fat til sommer, så vi i fællesskab kan udnytte virksomhedens muligheder og potentiale, siger Thomas Thune Andersen.

CV for Thomas Thune Andersen

Født:  1955

Nuværende bestyrelseshverv

2011 - Formand for DeepOcean Group
2011 - Bestyrelsesmedlem, Blue Water Energy
2010 - Næstformand, VKR Holding
2010 - Formand, Lloyd’s Register Group
2010 - Bestyrelsesmedlem, Petrofac
2008 - Bestyrelsesmedlem, Scottish & Southern Energy
2007 - Formand, Det britiske Handelskammer i Danmark

Udvalgte andre tillidshverv

Honorary Danish Counsel, Indonesien
Næstformand, American Danish Business Council, USA
Formand, Dansk Pearyland Expedition

Erhvervserfaring

2004 - 2009 CEO, Skibsreder, Maersk Oil, Danmark
2001 - 2004 CEO, Maersk Inc., USA
2000 - 2001 CEO, President, Maersk Contractors, Danmark
1994 - 2000 CEO, The Maersk Company, Storbritannien
1979 - 1994 Forskellige stillinger i A.P. Møller - Maersk