Kristian Jensen besøger nyudnævnte tyske ministerkollegaer i Berlin

09-04-2018

Finansminister Kristian Jensen tager den 10. april til Berlin for at mødes med den nye tyske forbundsfinansminister og økonomi- og energiminister. Ministrene skal bl.a. drøfte EU’s fremtid, økonomiske samarbejde og kommende budget.

Den danske finansminister møder forbundsfinansminister Olaf Scholz og økonomi- og energiminister Peter Altmaier kun kort tid efter, at den nye tyske regering er kommet på plads. 

Finansminister Kristian Jensen siger:

Vi står overfor vigtige beslutninger om EU’s fremtid også på det økonomiske område, og her spiller Tyskland en central rolle. Danmark og Tyskland er gode naboer og tætte allierede, og vores to lande deler mange fælles interesser og prioriteter: Sunde og ansvarlige offentlige finanser. Sunde banker og finansiel stabilitet. Robuste økonomier, som giver gode jobmuligheder til alle. Og vi ønsker begge at holde sammen på EU27 efter Brexit og at sikre, at både eurolande og ikke-eurolande har indflydelse på EU’s økonomiske samarbejde. Jeg ser derfor meget frem til mine møder i Berlin og til at styrke det dansk-tyske samarbejde yderligere.

På mødet med den tyske forbundsfinansminister vil hovedtemaerne være udviklingen af den Økonomiske og Monetære Union og de kommende forhandlinger om, hvordan EU’s budget skal skrues sammen efter Brexit.

Mødet med den tyske økonomi- og energiminister vil fokusere på økonomisk politik og reformudfordringer både nationalt og i EU, samt energipolitik. 

Den 12. april kommer statsminister Lars Løkke Rasmussen til Berlin for at drøfte nogle af de samme dagsordener med forbundskansler Angela Merkel.