Folkehøjskolernes 175-års jubilæum skal fejres

11-08-2018

Regeringen vil afsætte penge til fejring af højskolernes 175-års jubilæum næste år.

I alt to millioner skal bruges på at fejre, at det er 175 år siden, at Rødding Højskole begyndte, og dermed jubilæet for hele den danske højskolebevægelse. 

Finansminister Kristian Jensen siger: 

Højskolerne er en vigtig del af den danske kulturarv. De har været med til at forme det Danmark, vi har i dag. Rigtig mange unge har på højskoler fået det faglige eller menneskelige løft, som har været afgørende for deres udvikling. Derfor vil regeringen gerne støtte både Rødding Højskoles 175-års jubilæum og en national fejring af højskolebevægelsen.

Rødding Højskole vil modtage 250.000 kroner, og der afsættes 1.750.000 kroner til fejringen af den samlede højskolebevægelse.

Finansminister Kristian Jensen siger: 

I en tid, hvor antallet af muligheder kan virke overvældende stort, hvor vi skal tage stilling til globalisering og nye teknologispring, så er højskolerne stadig vigtige til at give en mulighed for, at den enkelte kan finde frem til, hvem man virkelig er, hvad man drømmer om, og hvor man vil hen. Derfor er højskolerne både en del af vores historie, men i høj grad også en del af Danmarks fremtid.

De i alt to millioner kroner til fejringen af højskolernes jubilæum næste år vil fremgå af regeringens forslag til finanslov for 2019, der vil blive offentliggjort den 30. august.