Danmark skal være med i netværk af verdens digitale frontløbere

18-10-2018

Regeringen vil arbejde for, at Danmark kan blive optaget i det såkaldte Digital 7-netværk. Et samarbejde mellem de mest avancerede lande inden for offentlig digitalisering.

Danmark ligger helt i top, når det gælder digitalisering af den offentlige sektor. Men hvis vi skal holde fast i den position, er det nødvendigt at fortsætte udviklingen og tage ved lære af andre lande, der også er digitale frontløbere.

Derfor ønsker regeringen, at Danmark bliver en del af Digital 7-samarbejdet (D7) som er et uformelt regeringssamarbejde mellem de lande, der gør det allerbedst inden for offentlig digitalisering.

Vi er rigtig langt med den digitale service i Danmark – faktisk nogle af de bedste i verden. Men det betyder ikke, at vi bare skal hvile på laurbærrene. Vi skal måle os op mod og lære af de bedste, og det vil et samarbejde i D7 give os en unik mulighed for. Derfor vil vi i regeringen arbejde benhårdt på at blive optaget,” siger innovationsminister Sophie Løhde forud for, at regeringen i næste uge præsenterer en digital servicereform.

På nuværende tidspunkt er de syv lande i samarbejdet Canada, Estland, Korea, New Zealand, Israel, Storbritannien og Uruguay. Danmark kan blive optaget i samarbejdet, hvis ét eller flere af landene inviterer Danmark til at være med og de øvrige lande efterfølgende er enige i deltagelsen.

Regeringen arbejder for, at Danmark formelt kan søge om optagelse næste år.