Løhde tilfreds med bred politisk aftale om statslige puljer

12-10-2018

En ny politisk aftale betyder, at antallet af statslige ansøgningspuljer målrettet kommuner og regioner skal markant reduceres frem mod 2022, og at nye puljer på de store velfærdsområder skal være på minimum 10 mio. kr.

Færre og større ansøgningspuljer. Det er målet med en bred politisk aftale, som regeringen har indgået med alle Folketingets partier. For fremover skal der bruges færre ressourcer på at administrere puljer. De ressourcer skal i stedet bruges på den borgernære velfærd.

Og innovationsminister Sophie Løhde, der har forhandlet aftalen på plads på vegne af regeringen, er godt tilfreds med, at samtlige partier er enige om at gøre op med puljetyranniet:  

Det er rigtig stærkt, at alle Folketingets partier står bag den politiske aftale. På den måde erkender vi et fælles ansvar for det puljetyranni, der er skabt ude i kommunerne og regionerne. Og også et fælles ansvar for at rydde op. I mange år har vi politikere talt om puljetyranniet, men vi har aldrig fået sat handling bag ordnede og forpligtet hinanden i fællesskab. Det har vi gjort nu,” siger innovationsministeren og fortsætter:

Aftalen betyder, at vi skal have markant færre og større puljer fremover, ligesom vi knæsætter et helt nyt princip om, at alle landets 98 kommuner ikke skal bruge deres kræfter på at jagte de samme få millioner, som for længst er blevet ædt op i administration. Samtidig vil regeringen tage initiativ til at lave en ’puljekalender’, så kommunerne kun skal lede efter puljer fire dage om året – og ikke som i dag alle årets 365 dage.

Aftalen er en del af regeringens afbureaukratiseringsreform ’Færre regler og mindre bureaukrati’, som blev præsenteret i september i år.

Læs Aftale om opgør med puljetyranniet