Regeringen inviterer til sættemøde om ungereform

06-02-2019

Partierne bag gymnasieforliget og EUD-aftalen er onsdag aften inviteret til sættemøde om regeringens udspil til en ungereform i Undervisningsministeriet.

Unge skal kunne vælge og gennemføre den uddannelse, der er rigtig for dem. Og de skal møde undervisning af høj kvalitet.

Sådan lød budskabet i et udspil om unge og uddannelse, som regeringen præsenterede i december.

Nu inviterer undervisningsminister Merete Riisager og innovationsminister Sophie Løhde ordførere fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og regeringspartierne til sættemøde om dele af udspillet.

Uddannelsessystemet skal være indrettet efter de unge og ikke omvendt. Derfor skal vi gøre det nemmere at give de unge, der har brug for det, en hestesko videre for eksempel fra gymnasiet til en erhvervsuddannelse. Jeg glæder mig til at høre, hvad de andre partier siger til regeringens udspil, og jeg håber, at de er enige i, at vi skal gøre lettere og ikke sværere for de unge at finde den uddannelsesvej, der passer dem bedst, siger undervisningsminister Merete Riisager. 

Som en del af udspillet vil regeringen bl.a. give uddannelsessteder en økonomisk håndsrækning til at etablere udbud af erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasiale uddannelser i områder af Danmark, hvor der i forvejen ikke er et lignende tilbud.

Vi vil gerne rykke de erhvervsrettede ungdomsuddannelser tættere på de unge, så de har bedre mulighed for at begynde på den uddannelse, der er den rigtige for dem. Derfor lægger vi op til, at det skal være muligt at få tilskud til at oprette nye afdelinger i de dele af landet, hvor der ikke er tilsvarende uddannelsestilbud, siger innovationsminister Sophie Løhde.

Derudover vil regeringen bl.a. drøfte indførelsen af et nyt henvisningstaxameter, der skal give gymnasierne et øget incitament til at hjælpe unge, som fortryder, at de har valgt en gymnasial uddannelse, videre til en erhvervsuddannelse.