Ny pris skal få flere til at genbruge digitale løsninger

16-01-2019

Innovationsministeren uddeler til marts en ny pris til tre myndigheder, der er lykkedes med at genbruge digitale løsninger. Fristen for at indmelde løsninger til prisen er 25. januar.

Den nye pris skal få flere offentlige myndigheder til at genbruge digitale løsninger, og den uddeles den 13. marts på konferencen Offentlig Digitalisering i Århus. Prisen går til én kommune, én region og én statslig myndighed, som alle har haft succes med at genbruge digitale løsninger, der allerede benyttes i en anden offentlig myndighed.

En af de store udfordringer med digitale løsninger i den offentlige sektor er, at de gode løsninger for sjældent bliver delt og genbrugt på tværs af de offentlige myndigheder, siger innovationsminister Sophie Løhde og fortsætter:

Når én myndighed har udviklet en klog digital løsning, sker det sjældent, at løsningen spreder sig. Vi ser mange eksempler på, at man i stedet går i gang med at opfinde egne løsninger. Med prisen vil vi sørge for, at vi bliver endnu bedre til at genbruge hinandens successer, siger innovationsministeren.

Om prisen

Vinderne af prisen belønnes hver især med 100.000 kr., som kan anvendes til kompetenceudvikling af medarbejdere tilknyttet projekterne eller anden kompetenceudvikling til at understøtte det videre arbejde med genbrug af teknologi.

Prisen er en del af Digitaliseringsprisen 2019, som foregår på konferencen Offentlig Digitalisering i Århus. De øvrige kategorier er Innovationsprisen, Implementeringsprisen og Sammenhængsprisen.

Der er frist for at tilmelde kandidater til prisen og de øvrige priser 25. januar 2019. Projekterne kan både omfatte digitale velfærdsløsninger og nye teknologiske løsninger.

Læs mere om prisen og om tilmelding af projekter på www.digitaliseringsprisen.dk