Finansministeriets departementschef bliver ny viceadministrerende direktør i ATP

18-06-2019

Departementschef Martin Præstegaard har meddelt finansminister Kristian Jensen og innovationsminister Sophie Løhde, at han ønsker at fratræde sin stilling i Finansministeriet. Martin Præstegaard bliver den 1. september en del af ATP’s koncernledelse som viceadministrerende direktør og finansdirektør.

Finansminister Kristian Jensen siger:

Martin Præstegaard har været en dygtig og utrættelig departementschef for skiftende regeringer. Han har med ro, viden og humor hjulpet til at sikre dansk økonomi den stærke position, Danmark har i dag. Martin Præstegaard har moderniseret arbejdsgangene i ministeriet, samtidig med at han har stået vagt om det høje faglige niveau.

Innovationsminister Sophie Løhde siger:

Præstegaard er ikke alene en meget arbejdsom mand med et meget stort overblik. Han er også et helt igennem behageligt og hæderligt menneske, som jeg i min tid som innovationsminister har haft et godt samarbejde med. Og jeg har stor respekt for hans enorme viden og dygtighed. Nu har Martin valgt at søge andre udfordringer uden for Slotsholmen, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover.

Martin Præstegaard blev departementschef i 2014 og har tidligere blandt andet været økonomidirektør i DR og kontorchef i Finansministeriet.

Departementschef Martin Præstegaard siger:

Det er med stor veneration og vemod, at jeg har besluttet at sige farvel til Finansministeriet. Jeg har arbejdet en stor del af mit arbejdsliv i Finansministeriet og de sidste fem år som departementschef. Perioden som departementschef har uden tvivl været den mest spændende og udfordrende del af mit arbejdsliv. Det har været et privilegium at tjene og arbejde sammen med de seneste fire ministre i Finansministeriet – Kristian Jensen, Sophie Løhde, Claus Hjort Frederiksen og Bjarne Corydon. Samtidig vil jeg takke alle de fantastiske medarbejdere i hele Finansministeriet for et godt samarbejde og for altid at levere en stor arbejdsindsats med høj faglighed, godt humør og engagement.

Det bliver den nye regering, der vil skulle ansætte en ny departementschef i Finansministeriet.