Regeringen, KL og Danske Regioner udpeger ledelsesambassadør

08-03-2019

En ny ledelsesambassadør skal inspirere offentlige ledere, være frontløber i ledelsesdebatten og frontfigur for en ny ledelsesuge. Initiativet er en del af en fælles aftale om at styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor yderligere.

Regeringen, KL og Danske Regioner har i fællesskab udpeget en ledelsesambassadør for offentlig ledelse i 2019.

Valget er faldet på Dorthe Crüger, der er tidligere administrerende direktør på Sygehus Lillebælt, og har mange års erfaring som offentlig leder.

Dorthe Crüger har desuden været medlem af regeringens Ledelseskommission og formand for Kræftens Bekæmpelse.

Dorthe Crüger er en meget dygtig og respekteret offentlig topleder. Hun har skabt flotte resultater som sygehusdirektør og har et godt blik for den offentlige sektors kompleksitet. Samtidig har hun i ord og handling vist, hvordan ledelse gør en forskel når det kommer til i praksis at sætte borgeren først. Derfor er Dorthe den helt rigtige ledelsesambassadør, og jeg er helt sikker på, at hun både kan inspirere andre offentlige ledere og bidrage til at kvalificere og sikre vedvarende fokus på betydningen af offentlig ledelse,” siger innovationsminister Sophie Løhde.

Dorthe Crüger ser også frem til arbejdet:

Jeg er meget beæret over, at regeringen, KL og Danske Regioner har valgt at udpege mig som ny ledelsesambassadør. Det ligger mit hjerte meget nær, at det offentlige skal kunne levere den service, som borgerne efterspørger. Og her spiller ledelse jo en nøglerolle, fordi lederne skal være rollemodellerne, der går forrest og sætter borgerne i centrum,” siger Dorthe Crüger, der fik prisen som Årets Leder i 2015 i konkurrence med både offentlige og private leder.  

Udpegningen af en ledelsesambassadør er et led i en aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner, hvor de tre parter er blevet enige om en række initiativer, som skal styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor yderligere.

Et af initiativerne i aftalen er at arrangere en årlig ledelsesuge, som ledelsesambassadøren skal tegne udadtil. I ledelsesugen inviteres ledere på alle niveauer i den offentlige sektor, stabsfunktioner, der understøtter ledelse, lederforeninger, forskere m.fl. til at sætte særligt fokus på offentlig ledelse.

Fakta om den ny ledelsesambassadør

  • Der udnævnes en ledelsesambassadør en gang om året fra 2019 og frem til 2021.

  • Ledelsesambassadøren skal inspirere offentlige ledere, bidrage til debatten om offentlig ledelse og tegne den årlige Ledelsesuge udadtil.

  • Ledelsesugen vil i 2019 blive afholdt i uge 44

  • Initiativet er et led i aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor, der er indgået mellem regeringen, KL og Danske Regioner i februar.