Plan for rekapitalisering af SAS

30-06-2020

Den danske stat bakker op om planen for rekapitaliseringen af SAS og er klar til at bidrage med op til 6 mia. SEK for at sikre, at SAS også vil være operationel efter COVID-19-krisen.

SAS har i dag offentliggjort en konkret plan for, hvordan SAS skal komme igennem COVID-19-krisen samt får sikret selskabets egenkapital og likviditet.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

SAS er afgørende for både Skandinaviens og Danmarks internationale tilgængelighed, dansk eksport og erhvervsliv samt danske arbejdspladser. Jeg er derfor glad for, at regeringen sammen med alle Folketingets partier har valgt at bidrage til rekapitaliseringen af SAS. Dermed vil der være et stærkt grundlag for, at SAS også fremadrettet er på vingerne. 
Det er en meget svær tid for luftfarten, SAS og især de mange medarbejdere, som ser deres job forsvinde lige nu. Men der er nu skabt et fundament for, at SAS kan begynde at se fremad.

Med planen søger SAS at få genopbygget selskabets egenkapital ved både at rejse ny kapital gennem udstedelse af nye aktier og hybride obligationer samt konvertering af eksisterende gæld.

Den danske stat vil samlet bidrage med op til 6 mia. SEK for at sikre en langsigtet løsning for SAS. Det vil dog være nødvendigt, at både nye og eksisterende investorer i SAS bidrager til en langsigtet og økonomisk holdbar løsning for SAS.

Med planen investerer den danske stat i selskabets nuværende strategi, herunder i et selskab med en klar og ambitiøs grøn profil samt en effektiv flyflåde.

Foruden den danske stat har de to øvrige hovedaktionærer i SAS, hhv. den svenske stat samt Wallenberg-stiftelsen, tilkendegivet deres opbakning til planen.

Planen for rekapitaliseringen af SAS skal godkendes ved en ekstraordinær generalforsamling, ligesom planen betinges af bl.a. EU-Kommissionens statsstøtteretlige godkendelse.