Regeringen lytter til medarbejderne: Det skal være op til den enkelte statslige arbejdsplads, om man ønsker vegetardage eller ej

02-11-2020

Regeringen har efter dialog med flere lønmodtagerorganisationer besluttet, at det skal være op til den enkelte statslige arbejdsplads, om man ønsker at indføre vegetardage eller ej.

 

Den offentlige sektor skal være i front i den grønne omstilling. Derfor har regeringen med strategien Grønne indkøb for en grøn fremtid sat en ambitiøs retning for de 380 milliarder kroner, som det offentlige hvert år køber ind for. Strategien favner bredt – fra emissionsfri køretøjsflåde til obligatorisk brug af miljømærkede produkter.

Efter offentliggørelsen af strategien har regeringen været i dialog med flere lønmodtagerorganisationer om forslaget vedrørende to vegetariske dage i statslige kantiner. På den baggrund har regeringen besluttet, at det skal være op til den enkelte statslige arbejdsplads at bestemme i hvilket omfang, der serveres vegetarisk mad.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

Efter en god dialog med en række lønmodtagerorganisationer har regeringen besluttet, at det ligesom i dag skal være op til den enkelte statslige arbejdsplads, hvor ofte der serveres vegetarisk mad i de statslige kantiner. Det bliver således op til den enkelte statslige arbejdsplads at bestemme, om man ønsker at have vegetardage eller ej. Vi synes, det er en god ide, at statens kantiner serverer mere bæredygtig mad, men vi har lyttet til medarbejdernes ønske om, at det er ikke noget, der skal besluttes fra centralt hold.

Ved offentliggørelsen lagde strategien op til at indføre to rent vegetariske dage om ugen i statens kantiner, samt at der højst må serveres okse- eller lammekød én dag om ugen. Det er disse forslag, som regeringen nu vil lade være op til den enkelte statslige arbejdsplads.