Danmark præsenterer sit andet Voluntary National Review forud for Verdensmålseksamen i FN

12-06-2021

Danmark har for anden gang gjort sig klar til Verdensmålseksamen i FN. Og til juli skal finansminister Nicolai Wammen sammen med en række interessenter præsentere Danmarks arbejde med Verdensmålene.

Med en netop lanceret handlingsplan for FN's Verdensmål er det blevet tid til at aflevere Danmarks andet Voluntary National Review (VNR) forud for FN-topmødet High Level Political Forum (HLPF). Topmødet finder sted i juli og er en årlig begivenhed, hvor FN's medlemslande på skift præsenterer deres arbejde med og implementering af 2030-dagsordenen.

Danmark har været forkæmper for den bæredygtige dagsorden, længe før FN’s 193 medlemslande gik sammen i 2015 om at sætte de 17 Verdensmål. Men selvom Danmark er med helt i front, når det gælder om at nå de ambitiøse mål, så er der fortsat behov for handling. Der skal særligt fokus på de områder, hvor Danmark har lidt længere vej til at opfylde Verdensmålene. I Danmarks andet VNR præsenteres derfor b.la. regeringens og civilsamfundets vurderinger af, hvordan vi ligger placeret i forhold til at realisere de enkelte Verdensmål.

Danmarks VNR er blevet til i et samarbejde mellem regeringen og parlamentarikere, kommuner, regioner, virksomheder, unge, civilsamfundet og akademiske institutioner. Rapporten præsenterer, hvordan der på tværs af det danske samfund i fællesskab arbejdes for, at vi kan nå i mål.

Læs Voluntary National Review 2021 - Denmark

Følg med i programmet for HLPF