Finansministeren deltager på klimatopmøde i Glasgow

08-10-2021

Finansminister Nicolai Wammen deltager på FN’s store klimakonference, COP26, i Glasgow til november.

Når FN’s klimakonference, COP26, løber af stablen til november, bliver det med deltagelse af finansminister Nicolai Wammen onsdag d. 3. november. Dagen er bl.a. dedikeret til spørgsmålet om at skaffe finansiering til klimatiltag og grøn omstilling.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

Danmark er blandt de førende lande i verden, når det kommer til grøn omstilling og kampen mod klimaforandringer. Vores arbejde vækker international anerkendelse og opsigt, og jeg ser frem til at diskutere med kolleger fra andre lande, hvordan vi som finansministre kan bidrage til at sætte endnu mere fart i den grønne omstilling.

Da jeg trådte til, sagde jeg, at jeg ville være grøn kassemester. Siden har jeg lagt et stort arbejde i at sikre de mange grønne aftaler, som har bragt os et langt stykke af vejen mod Danmarks ambitiøse 2030-målsætning. Klima og grøn omstilling fylder stadig mere på mit bord og i Finansministeriet, og jeg ser meget frem imod at diskutere denne udvikling med mine kolleger under FN’s klimakonference.

I Glasgow vil finansministeren også deltage i et møde i Coalition of Finance Ministers for Climate Action, hvor Danmark især spiller en aktiv rolle i udviklingen af grønne regnemodeller gennem GrønREFORM.