Finansministeren deltager i IMF-forårsmøde i Washington

19-04-2022
Nyhed

Finansminister Nicolai Wammen rejser den 19.-22. april til Washington for bl.a. at deltage i IMF’s og Verdensbankens forårsmøder.

Ud over ministermøderne i IMF og Verdensbanken, hvor finansministeren vil repræsentere de nordiske og baltiske lande, har finansministeren bl.a. møder med den amerikanske administration, herunder præsident Bidens toprådgivere i Det Hvide Hus og i det amerikanske finansministerium. Finansministeren vil under besøget i Washington også mødes med den ukrainske finansminister og deltage i ministermøde i det internationale anti-hvidvaskorgan, Financial Action Task Force (FATF).

Turen til Washington er en vigtig anledning til at drøfte de økonomiske og politiske udfordringer i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine, nødvendigheden af et stærkt internationalt samarbejde og behovet for en hurtigere grøn omstilling.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

USA og Europa står samlet og fordømmer Ruslands brutale invasion af Ukraine. Det er en menneskelig tragedie med ufattelige tab og overgreb på Ukraines civilbefolkning til følge. Ruslands invasion betyder, at vi ser ind i en tid med stor økonomisk usikkerhed, og vi står desværre i dag i en helt forandret verden. Vi har vedtaget omfattende sanktioner, som rammer den russiske økonomi hårdt, og vi støtter Ukraine både økonomisk, humanitært og med våben. Danmark arbejder tæt sammen med vores allierede i EU og NATO, og jeg ser frem til at drøfte situationen og mulige fælles tiltag med mine kolleger i IMF. Regeringen ønsker så stærke og hårde sanktioner mod Rusland. Samtidig understreger krigen vigtigheden af, at vi får endnu mere fart i omstillingen til vedvarende og grøn energi. Det vil jeg benytte møderne til at drøfte.