Danmark modtager 2,2 mia. kr. fra den europæiske genopretningsfond

27-04-2023
Nyhed

Dansk økonomi er kommet flot igen efter corona-krisen, med historisk høj beskæftigelse og lav offentlig gæld. Danmark får nu udbetalt 2,2 mia. kr. fra den europæiske genopretningsfond, efter at have investeret i tiltag om blandt andet digitalisering og Danmarks ambitiøse grønne omstilling. Finansministeren byder i den anledning EU-kommissær Paolo Gentiloni velkommen i Finansministeriet torsdag 27. april.

Finansminister Nicolai Wammen og EU-kommissær Paolo Gentiloni

Efter at have nået alle 25 mål i den første status i Danmarks ambitiøse genopretningsplan, får Danmark nu udbetalt 2,2 mia. kr. af i alt godt 10 mia. kr. Planen indeholder i alt 77 mål, hvor 60 pct. af tiltagene er grønne tiltag, og planen er dermed en af de grønneste i EU.

Den danske genopretningsplan bidrager til at finansiere en lang række politiske aftaler. Genopretningsplanen blev sendt til Kommissionen d. 30. april 2021, og godkendt af Kommissionen d. 17. juni 2021 og efterfølgende af Rådet d. 13. juli 2021.

Finansministeren ser frem til at byde EU-kommissær Paolo Gentiloni velkommen i Finansministeriet.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

For lidt over tre år siden lukkede det danske og internationale samfund delvist ned. Dansk økonomi kom dog stærkt igennem coronakrisen, og vi har i dag en robust økonomi og en historisk høj beskæftigelse. Den danske genopretningsplan bygger videre på det momentum, og har en af de grønneste profiler blandt alle landene i EU. Det kan vi være stolte af. Jeg vil gerne takke kommissær Paolo Gentiloni for det gode samarbejde omkring planen, og jeg ser frem til at byde ham velkommen i Finansministeriet.

EU-kommissær Paolo Gentiloni siger:

Jeg er meget glad for at komme til København netop som Danmark modtager den første udbetaling fra Genopretnings- og Resiliensfaciliteten. Udbetalingen følger den vellykkede gennemførelse af tiltag, der understøtter den grønne omstilling i danske virksomheder og husholdninger samt store investeringer inden for blandt andet sundhed, miljøvenligt landbrug og bæredygtig mobilitet. I disse usikre tider må europæerne samarbejde om støtte til fremtidsorienterede reformer og investeringer og gøre vores økonomier grønnere. Jeg lykønsker Danmark med de banebrydende resultater på disse områder.