Regeringen inviterer Folketingets partier til forhandlinger om ny inflationshjælp

30-01-2023
Nyhed

For at sikre målrettet og midlertidig hjælp til de borgere og virksomheder, der er hårdt ramt af inflationen, inviterer regeringen nu Folketingets partier til forhandlinger om ny inflationshjælp.

""

Sidste år ramte inflationen det højeste niveau i 40 år, og forbrugerpriserne steg overordnet med 7,7 pct. Selvom inflationen aftog lidt i både november og december er forventningen, at den forbliver på et forhøjet niveau et godt stykke ind i 2023.

Derfor vil regeringen nu afsætte en ramme på 2,3 mia. kroner i 2023 og invitere Folketingets partier til forhandlinger om ny inflationshjælp. Det kommer oveni den hjælp, der er aftalt tidligere.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

Der er danske børnefamilier og pensionister, der er hårdt pressede økonomisk og tydeligt mærker den høje inflation, når elregningen skal betales, eller når man står ved kassen og handler dagligvarer. Og mange virksomheder har svært ved at få forretningen til at løbe rundt, fordi udgifterne er steget. Derfor inviterer vi nu Folketingets partier til forhandlinger om en målrettet økonomisk håndsrækning til de mest trængte. Vi lytter til alle partier, der ønsker at tage ansvar og hjælpe danskerne gennem en svær tid. Inflationshjælpen løser ikke alt, men skal hjælpe, hvor det gør mest ondt.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen siger:

Rigtig mange danskere og danske virksomheder mærker fortsat, at inflationen er høj. Med yderligere inflationshjælp vil vi støtte nogle af de borgere og virksomheder, som har det sværest, og hjælpe dem igennem en periode med stor usikkerhed. Det er vigtigt, at vi gør det på en ansvarlig måde og målrettet dem med det største behov, så vi ikke puster til inflationen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

Selvom de høje priser rammer alle danskere, så rammer de nogle samfundsgrupper ekstra hårdt. Det er især pensionister og børnefamilier, der har svært ved at fylde indkøbskurven. De har brug for hjælp. Samtidig lider vores kultur- og idrætsliv under høje energiudgifter, der truer deres fremtid. Jeg håber derfor på, at vi kan lande en bred aftale, der får hjælpen ud til dem, der virkelig har brug for den.

Regeringen vil invitere Folketingets partier til forhandlinger i denne uge.

Læs faktaarket Ramme for ny inflationshjælp

Læs faktaarket Allerede besluttede tiltag vedrørende inflationshjælp