Finansministeriets departementschef bliver kommende administrerende direktør i PensionDanmark

15-05-2023
Nyhed

Departementschef i Finansministeriet Peter Stensgaard Mørch indtræder fra d. 15. august i PensionDanmarks direktion for at overtage posten som administrerende direktør efter et år.

Departementschef Peter Stensgaard Mørch

Finansminister Nicolai Wammen siger:

Jeg har sat utrolig stor pris på samarbejdet med Peter Stensgaard Mørch. Peter er en stor faglig og menneskelig kapacitet, der formår at omsætte komplicerede problemstillinger til gode politiske løsninger. Det viste han i særdeleshed under coronakrisen, hvor han bl.a. var med til at sikre dansk økonomi kom godt og stærkt igennem usikre tider. Peter har ganske enkelt været en fremragende departementschef og jeg ønsker ham alt det bedste i hans nye job.

Departementschef Peter Stensgaard Mørch siger:

Efter mange spændende år i det politiske maskinrum på Slotsholmen ser jeg frem til nye udfordringer i PensionDanmark, som er en vigtig institution i den danske pensionsbranche. Jeg glæder mig til at få ny indsigt og nye udfordringer, og til at bringe mine erfaringer fra den offentlige sektor i spil i en virksomhed med så store kontaktflader med samfundet. Det er samtidig vemodigt for mig at skulle sige farvel til Finansministeriet, som jeg har været glad for og stolt af at have stået spidsen for de sidste 4 år. Jeg vil gerne sige stor tak til Nicolai Wammen for et fantastisk godt samarbejde, og tak til alle medarbejderne for en flot, dygtig og dedikeret indsats.

Peter Stensgaard Mørch har været departementschef i Finansministeriet siden 2019. Han stopper som departementschef senest medio august. Der igangsættes hurtigst muligt en proces med henblik på at finde Finansministeriets nye departementschef.