Regeringen vil styrke rekrutteringen og fastholdelsen af velfærdsmedarbejdere

21-09-2023
Nyhed

Derfor har finansministeren i dag inviteret arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger om løn og arbejdsvilkår. Regeringen har afsat 3 mia. kroner, der skal gøre det mere attraktivt at være i nogle af de fag, der leverer kernevelfærden.

Finansminister Nicolai Wammen

Regeringen har afsat en ekstraordinær ramme på 3 mia. kr. til at forbedre løn og arbejdsvilkår i den offentlige velfærd, og vil nu indkalde til trepartsforhandlinger.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

Flere vigtige velfærdsområder har for svært ved at rekruttere, herunder ældreplejen, dagtilbuddene og sygehusene. Vi bliver heldigvis flere børn og ældre i de kommende år. Men det vil kun skærpe behovet for medarbejdere i helt centrale dele af vores velfærdssamfund. Vi skal sikre, at vi også fremover har dygtige medarbejdere nok til at løfte opgaverne. Derfor ønsker regeringen at give et ekstraordinært lønløft til nogle af de grupper, der arbejder tæt med borgerne, og hvor det er særligt svært at rekruttere og fastholde medarbejdere. Derfor indkalder vi nu til trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter.

Invitationer til sættemøde onsdag d. 27. september er i dag udsendt til Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Akademikerne.