Finansministeren tager til Washington med grønt budskab

17-04-2024
Nyhed

Finansminister Nicolai Wammen er den 16. – 18. april i Washington D.C for at deltage i IMF’s og Verdensbankens forårsmøder.

""

Finansministeren har over de næste dage møder med den amerikanske administration, herunder præsident Bidens økonomiske toprådgivere i Det Hvide Hus. Derudover mødes finansministeren med kongresmedlemmer og tænketanke. Han deltager desuden i et møde i Coalition of Finance Ministers for Climate Action, hvor finansministre fra over 90 lande arbejder sammen om at styrke deres engagement i klimaindsatsen.

Nicolai Wammen skal sammen med koalitionens ministre og topchefer fra IMF, Verdensbanken og FN blandt andet drøfte, hvordan finansministrene kan spille en større rolle i at udforme og implementere de nye klimaplaner, som skal meldes ind til Parisaftalen.

Finansministeren medbringer erfaringer med den grønne makroøkonomiske regnemodel GrønREFORM, der kan regne på økonomiske og klimamæssige effekter af nye grønne tiltag. Der er stor interesse fra andre lande og internationale institutioner som IMF og OECD i at lære af Danmarks eksempel. Derfor sætter Danmark sammen med det amerikanske finansministerium, U.S. Department of the Treasury, gang i et fælles projekt om at fremme udviklingen af makroøkonomiske modeller, der kan hjælpe lande i hele verden med at belyse de økonomiske implikationer af klimaudfordringerne og den grønne omstilling.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

Klimaudfordringen er et emne, der i den grad skal ind på finansministrenes bord. Verdens finansministre skal i langt højere grad indtænke hensynet til klimaudfordringen i den økonomiske politik, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Derfor er det min klare holdning, at endnu flere finansministre skal spille en aktiv rolle, som vi også har gjort i Danmark. Jeg ser meget frem til at præsentere de danske erfaringer for mine internationale kolleger.