OECD roser dansk økonomi og bakker op om regeringens reformdagsorden

09-01-2024
Nyhed

I en netop offentliggjort landerapport om Danmark roser den internationale organisation OECD dansk økonomi og den langsigtede strukturpolitik med fokus på at øge arbejdsudbuddet. Rapporten slår fast, at Danmark har sunde offentlige finanser og på den grønne dagsorden er Danmark ifølge OECD et foregangsland. Inflationen er aftaget, men er dog stadig høj og der er risiko for at mangel på arbejdskraft vil presse priserne op, lyder vurderingen i rapporten.

""

OECD har i dag præsenteret sin landerapport om Danmark. Landerapporten offentliggøres med nogle års mellemrum og indeholder en vurdering af dansk økonomi samt en række anbefalinger.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

OECD’s vurdering af dansk økonomi bekræfter, at vi er kommet rigtig stærkt igennem en periode, hvor Ruslands grusomme krig i Ukraine har bidraget til en høj inflation. Jeg noterer mig med tilfredshed, at OECD fremhæver regeringens reformer af bl.a. personskat, uddannelsesområdet og international rekruttering for at sikre øget arbejdskraft. Rapporten slår desuden fast, at Danmark er et grønt foregangsland, der har sat ambitiøse mål for grøn omstilling.

Rapporten fremhæver styrken ved det fleksible danske arbejdsmarked og Danmarks evne til at planlægge den økonomiske politik efter den demografiske udvikling. Derudover er der ros fra OECD til Danmark for regeringens fokus på at løfte beskæftigelsen.

Blandt OECD’s anbefalinger er bl.a. at sænke skatten på arbejde, indføre en klimaskat i landbruget og reducere SU’en til normeret tid.

Læs rapporten OECD Economic Surveys: Denmark 2024