Et mere trygt, grønt og rigt Danmark - finanslovforslaget 2025

""
30-08-2024

Et bredt samarbejde har skabt grundlaget for varige forandringer for Danmark. Det er der behov for, mens verden omkring os er i forandring. Danmark er heldigvis godt rustet. Med en stærk økonomi, et socialt sikkerhedsnet og en af verdens mest ambitiøse tilgange til den grønne omstilling.

Løftet af kommunernes og regionernes serviceramme i 2025 afspejler, at regeringen prioriterer velfærden. Det er ikke det samme som, at alle udfordringer er forsvundet, men det sætter en vigtig retning for den kommunale økonomi og for den helt nære velfærd.

Finanslovforslaget tager yderligere skridt til at styrke velfærden. Der afsættes bl.a. midler målrettet 43.000 unge uden job og uddannelse og initiativer på sundhedsområdet. Samtidig afsætter regeringen en ramme til en ny og værdig socialpolitik, som skal tage hånd om de allermest udsatte borgere i Danmark. Endelig afsættes der midler til at gøre hverdagen nemmere for danskerne samt en ramme til tryghed.

I foråret indgik regeringen en historisk trepartsaftale, der bl.a. vil omforme Danmarks areal. Realiseringen af ”Aftale om et Grønt Danmark” er en vigtig prioritering på årets finanslovforslag. Trepartsaftalen er et kerneeksempel på, at et bredt og konstruktivt samarbejde er nødvendigt for at levere svarene på tidens største problemer.

I finanslovforslaget tager regeringen også hånd om at finansiere en række initiativer, der skal styrke danske virksomheder. Vi forbedrer rammevilkårene bl.a. gennem en ambitiøs iværksætteristrategi, forhøjelse af FoU-fradraget og bedre vilkår for generationsskifte af familieejede virksomheder.

Det brede samarbejde giver mulighed for at skabe varige forandringer for Danmark og videreudvikle velfærdssamfundet. Det er kernen i regeringens finanslovforslag for 2025.