Et stærkere Danmark - Styr på flygtningestrømmen

Et stærkere Danmark - Styr på flygtningestrømmen
30-08-2016

Regeringen fører en konsekvent og realistisk udlændingepolitik. Vi skal hjælpe i verden, men vi skal også passe på Danmark. Vi skal bevare vores samhørighed og værdier. Og vi skal undgå et for stort pres på den enkelte kommune. Der skal være styr på flygtningestrømmen. Vi skal holde antallet af asylansøgere på et håndterbart niveau.

I perioden fra 00’erne frem til 2012 var antallet af asylansøgere i gennemsnit 5.100 årligt. Antallet steg til 7.500 i 2013, 14.800 i 2014 og 21.300 i 2015. Det er en voldsom udvikling. 

Sidste efterår gik der hul på Europa. Mennesker strømmede ind over de ydre grænser og fortsatte mod nord. Europa var handlingslammet. Der var behov for et nationalt svar. Vi tog ansvar. Vi gennemførte markante stramninger på asylområdet. I januar indførte vi grænsekontrol. 

Efterhånden blev det også i resten af Europa klart, at tilstrømningen måtte bremses. Balkanruten blev lukket, og EU indgik en aftale med Tyrkiet, og der blev indført midlertidig grænsekontrol en række steder i Europa. Det er effektive tiltag, som Danmark har presset på for.